BRD Finance

privim ÎNAINTE și depășim obstacole


măsuri COVID - 19

Amânare plată rate

În cazul în care ai un credit acordat de BRD Finance și veniturile tale au fost impactate de situația generată de pandemia de COVID-19, poți solicita suspendarea obligației de plată a capitalului, dobânzilor și comisioanelor creditului tău pentru o perioadă de până la 9 luni, conform OUG 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori, astfel cum a fost modificată prin OUG 227/2020.


Termenul de 9 luni este unul maxim, iar în cazul în care pentru creditul tău ai mai beneficiat de suspendarea obligației de plată a capitalului, dobânzilor și comisioanelor, în condițiile prevăzute de OUG 37/2020 și/sau în condițiile propuse de BRD Finance, în calculul termenului vor fi luate în considerare și duratele acestor suspendări.


Pot beneficia de amânare clienții care îndeplinesc o serie de criterii, printre care:

 • au încheiat un contract pentru obținerea unui credit până la 30.03.2020, care nu a ajuns la scadența finală și pentru care BRD Finance nu a declarat scadența anticipată, până la 31.12.2020, inclusiv.
 • veniturile le-au fost afectate direct sau indirect de situația gravă generată de pandemia COVID-19.
 • nu au restanțe înregistrate la data solicitării amânării la plată

Pentru a beneficia de amânarea la plată trebuie să ne transmiți solicitarea ta prin unul din canalele de comunicare pe care le ai la dispoziție până cel târziu în data de 15.03.2021 inclusiv, respectiv:


online

ONLINE
prin completarea
formularului
de aici

telefonic

TELEFONIC
la numărul de telefon
dedicat 021.301.48.30
(apel cu tarif normal)

email

e-mail
la adresa
contact.brdf@brd.ro

letric

letric
la adresa: BRD Finance IFN SA, str. Biharia nr. 67-77, complex Metav corp A1, sector 1, București, cod poștal 013981

contul meu

prin intermediul
platformei
Contul Meu


În solicitarea transmisă, te rugăm să menționezi:

 • perioada de suspendare pentru care optezi. Te rugăm să ții cont de faptul că dacă ai beneficiat de suspendarea la plată în temeiul OUG 37/2020 și/sau de o soluție de amânare propusă de BRD Finance, în calcul vor fi luate și aceste durate, iar termenul cumulat pe care pot fi suspendate obligațiile de plată este de maxim 9 luni
 • datele tale de contact (nume și prenume, numărul de contract pentru care dorești amânare, telefon, adresa de e-mail)
 • declarația pe propria răspundere că ți-au fost afectate veniturile proprii și/sau veniturile aferente familiei tale, direct sau indirect, de situația gravă generată de pandemia COVID-19 față de nivelul înregistrat anterior declarării stării de urgență și te afli în imposibilitatea de a onora obligațiile de plată aferente creditului ca urmare a intervenției uneia/mai multora dintre următoarele cauze, fără a ne limita la acestea: intrarea ta sau a membrilor familiei tale în șomaj tehnic ca efect al închiderii/restrângerii activității angajatorului, concedierea, reducerea salariului, plasarea în carantină instituționalizată sau izolare la domiciliu, îmbolnăvirea cu COVID-19 etc.
 • modalitatea prin care doresti să primesti notificarea cu privire la clauzele contractului de credit modificate în vederea acordării facilității de suspendare a obligațiilor: e-mail, Contul meu sau prin Poștă la adresa declarată (din baza de date a BRD Finance).

Solicitarea ta va fi înregistrată și analizată ținând cont de criteriile de eligibilitate prevăzute de Ordonanța și de normele emise în scopul punerii sale în aplicare.


Ceea ce trebuie să mai știi:

 • În cazul în care ai un card de credit, obligația de plată este suspendată pentru toate tipurile de tranzacții pe întreaga perioada de amânare.
  După finalizarea acestei perioade, vei reîncepe plățile conform extrasului de cont pe care îl vei primi.
  Extrasul de cont va reflecta tranzacțiile efectuate până la momentul solicitării de amânare, precum și costurile calculate în perioada suspendării obligatiei de plată, după caz: dobânda, comisioane și prime de asigurare.
  De asemenea, te informăm că pe perioada amânării la plată, cardul tău va fi blocat și nu vei mai putea utiliza limita de credit disponibilă.

 • În cazul în care ai un credit de nevoi personale sau un credit auto sau un credit pentru achiziţia de bunuri din magazine: dobânda datorată corespunzătoare sumelor scadente a căror plată este amânată se capitalizează la soldul creditului existent la finele perioadei de suspendare. Capitalul astfel majorat se plătește eșalonat pe durata rămasă până la noua maturitate a creditelor, ulterior perioadei de suspendare.
  Dacă este cazul, comisioanele se calculează pe durata amânării și se achită ulterior perioadei de suspendare, eșalonat, pe durata ramasă a creditului.
  Prin urmare, după încheierea perioadei de amânare la plată, rata lunară va crește față de situația prezentă. De asemenea, perioada de creditare se va extinde cu perioada de amânare la plată solicitată. Pentru a beneficia de acoperirea furnizată de asigurarea de viaţă aferentă contractului de credit, prima de asigurare trebuie achitată lunar chiar şi in timpul perioadei de amânare.


BRD Finance
© 2016, Société Generale. Toate drepturile rezervate.